Farget garn

10. juli 2012 § 4 kommentarer

Siden jeg er i hjørnet for å gjøre nye ting om dagen, så måtte jeg jo teste å farge garn selv også. Hvor kjekt hadde det ikke vært å kunnet farge det selv og få det akkurat slik man vil. Nå bruker jeg jo masse tid på å tråle etsy.com og hyenacart.com etter fine innfarginger. Jeg er kresen på multifarget garn også, og i tillegg til fargekombinasjon så liker jeg kun visse typer garn, mao ikke alltid lett å finne akkurat det jeg vil ha. Jeg syns også det er kjedelig at jeg sjeldent finner mer en 8oz(uten å bestille custom), noe som ikke holder til stort mer enn en longies. Atpåtil blir det dyrt siden frakt til Norge ikke akkurat er rimelig, i tillegg kommer importsmva og tollgebyr. Så hvorfor ikke prøve selv da?

Så i går ettermiddag handlet noe billig Senjagarn på Nille og fant frem konditorfargene, eddik og en kjele. Leste litt rundt på nett og så det var mange forskjellige måter å gjøre dette på, men fant ikke noe konkret mtp hvor mye vann eddik ol så satte bare igang. Dette er jo kun en test, på billig garn, så ikke så farlig om det går åt skogen.

Garnet haddde jeg i vann og eddik i en kjelen, lot det ligge der litt å trekke. Så varmet jeg dette til rett under kokepunktet, mens jeg ventet så blandet jeg til kondtiorfargene i kjøkkengalss. Skrudde av platen og tok opp garnet og la det utover på benken (dekket benken til med plast) så helte jeg på fargeblandingene. Så over i gryta igjen og varme til opp mot kokepunktet. Etterpå lot jeg det stå og kjøle litt (til jeg kunne håndtere garnet (hadde ikke tålmodighet til mer, hehe) Skylte av det i vann, her skal man liksom skylle til det slutter å blø farge, men mitt garn blødde ikke i det hele tatt, så denne delen gikk fort. Hang det til tørk og i dag har jeg laget skeins av det.

Slik ble resultatet;

Håndfarget garn med konditorfarge

Jeg ble egentlig veldig fornøyd med fargene, de ble akkurat slik jeg hadde tenkt. Men jeg trenger nok litt mer trening på innfargingen. Ikke klart å få det helt jevnt der jeg har hatt på hovedfargene, så noen runder er tråden helt lys der der egentlig skal være feks mørkere lilla. Det er jo ikke sikkert dette blir veldig fremtredende når det strikkes opp, men neste gang skal jeg ihvartfall prøve å få det helt jevnt.

Note to self for next time;
* Blande opp mer farge. Jeg så nemlig at det ville bli ujevnt mens jeg farget, jeg fikk ikke klint fargen mer utover for garnet sugde til seg alt med en eneste gang fargen traff det, å så var det tomt for farge..
* OK med mye hvitt, for selv om det ser hvit ut så tar det til seg bittelitt farge og blir helt lys dus nyanse når det tørker. Dette garnet hadde store hvitepartier som vått, men nå er det ikke noe ordentlig hvitt i det hele tatt.

Reklame

Tagged: , , , , ,

§ 4 Responses to Farget garn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Farget garn at Carinas Blog.

meta

%d bloggere liker dette: