Vårlue

4. april 2012 § 3 kommentarer

Jada.. jeg som allerede har for mange prosjekter gående og har sverget å ferdigstille påbegynte før jeg får begynne på noe nytt, klarte likevel å snike inn ett nytt.. lol

Nå som det har vært så varmt i det siste, har de store ulluene vært litt for mye. Bomull syns jeg fort kan bli litt klam/vått og har derfor ønsket meg en tynnere ullue. Jeg fikk tak i en fin tynn en fra joha, men denne bestilte jeg på nett og mens jeg venter strikket jeg like godt en vårlue selv.

Det ble en lue med hullmøster i Lanett-babyull av noe restegarn jeg hadde liggende. Da er luen varm samtidig som den lufter litt siden den ikke blir så tett. En perfekt vårlue. Luen var lettstrikket og ferdig på bare ett-par-tre små kvelder.

Jeg har brukt en oppskrift fra Drops Design, nærmere bestemt denne.  Jeg har gjort litt om på den og strikket hele i ett stykke for å slippe montering. Dette gjør jeg ved å plukke opp maskene på siden og strikke de inn i bakstykket. Genialt.

Likte mønsterer kjempegodt, syns luen er så søt!

Reklame

Tagged: , , , , , ,

§ 3 Responses to Vårlue

 • Elise sier:

  Hei! Enig med deg, den luen er veldig søt 🙂 Og da jeg leste her at det er mulig å strikke den i ett stykke, uten montering, er jeg nå godt i gang 🙂 Men kan du gi et lite tips om hvordan jeg faktisk gjør sammenstrikkingen av bakstykket ved å plukke opp masker? Jeg er relativt fersk i strikkeverdenen 🙂

  • Carina sier:

   Hei Elise,

   Jeg skal prøve å forklare så godt jeg kan.

   Når du kommer til det stedet i oppskriften som ber deg felle 30-32-37 (38-40) masker i hver side, så gjør du IKKE dette. Istede beholder du alle maskene på pinnen, men markerer ut maskene som skulle vært felt ved å sette en markør før dem. Du har da altså 30-32-37 (38-40) masker på utsiden av disse to markørene, og 27-29-32 (32-32) masker i mellom.

   Nå skal du strikke videre, men bare over maskene mellom disse to markørene. Når du kommer til enden av hver pinnen og bare har 1 maske igjen før markøren, tar du denne maksen over på den høyre pinnen uten å strikke den. Så fjerner du markøren og tar ennå en maske til over på høyre pinnen (denne skal heller ikke strikkes). Så setter du markøren på plass på venstre pinne igjen, før du setter begge de 2 ustikkede maskene også tilbake på venstre pinne. Nå strikker du disse to maskene sammen og snur arbeidet. Så strikker du igjen over maskene i midten, mellom markørene, til du kommer til siste maske før markøren på andre siden. Her gjør du det samme som jeg akkurat forklarte, og slik fortsetter du. Du plukker på denne måten oppe en maske i hver side av markørene hver omgang og strikker du lua sammen underveis.

   Håper dette var til hjelp ? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Vårlue at Carinas Blog.

meta

%d bloggere liker dette: