Hjemmelaget bleiebukse i ull

9. mai 2011 § 1 kommentar

Vi har bestemt oss for å bruke tøybleier til bebisen,  i tillegg til lommebleiene vi får fra kommunen har vi i all hovedsak bestemt oss for AIO (All in one) bleier. Disse er like enkle, og brukes på sammen måte som  de vanlige engangsbleiene. Eneste forskjellen er at de sendes i vasksemaskinen i stede for ut i søpla.

Men jeg bestilte også noen rimeligere tøybleievarianter i tillegg til den første tiden, da noe prefolds. Disse trenger sperrelag, en bleiebukse i plast eller ull. Begge deler kan kjøpes, men man kan også strikke ullbuksene, og behandle dem med lanolin (hvis man ikke bruker lanolin garn) Og da er det jo masse lekkert å strikke.

Jeg kom over en søt strikkeoppskrift på bleiebukse og bestemte meg for å prøve å strikke en bleiebukse etter den. Jeg har aldri strikket etter mønster, og heller aldri strikket med mer enn en farger før, men det gikk utrolig greit til tross for at oppskriften er på engelsk.

Garntype og farger, ble det jeg hadde her hjemme som ikke er superwashbehandlet, alpakka i naturhvit og lilla. Litt skjønnhetsfeil ble det selvsagt, hadde vel også litt store pinner for dette garnet så det ble litt løst muligens. Men dette ble i hvartfall resultatet.

Nå må jeg bare få kjøpt litt nytt garn for dette var morro!!

Reklame

Tagged: , , , , ,

§ One Response to Hjemmelaget bleiebukse i ull

 • Dagrun sier:

  Hei Carina.
  Synes det er kult at du går for tøybleier. Har selv valgt det til mine og kan virkelig anbefale det.
  Et lite tips ang bleiebuksene: Strikk et par ekstra runder nede på bena, slik at de blir litt lengre, for buksene tøyer seg ut og da kan det fort bli at bomullsbleia kommer i kontakt med barnets tøy.. For garn, vaskemidler og lanolin, sjekk ut nøstebarn sine sider…
  Lykke til! og ha for all del bleiene i en boks utendørs, etter en stund blir det en heftig salmiakklukt.
  Dagrun:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

What’s this?

You are currently reading Hjemmelaget bleiebukse i ull at Carinas Blog.

meta

%d bloggere liker dette: